Château de la Metairie Haute Bordeaux Superieur Rouge

Aantal
Product
Prijs
Château de la Metairie Haute Bordeaux Superieur Rouge
€--,-- Excl. btw
€--,-- Incl. btw
Château de la Metairie Haute Bordeaux Superieur Rouge
Voorraad
Niet op voorraad
ArtikelcodeWT1995
SKUWT1995
EAN3366201627123
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Log in voor prijzen
Artikelcode WT1995
Informatie

Château de la Métairie Haute is een speciale jaargang van Château de Parenchère. Dit wijnhuis bevindt zich in het meest westelijke deel van de Bordeaux, tegen de grens met de Dordogne.
De wijngaarden zijn 69 hectare groot, waarvan 3 hectare speciaal ingericht is voor deze wijn.
Het wijnhuis dateert uit de 16e eeuw en het kasteel is gebouwd in 1731. 
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar en de oudste stokken zijn bijna 50 jaar oud. De wijnstokken staan in kalkhoudende kleigrond, op de akkers met het meeste zon op de heuvels, waar het regenwater goed weg kan.

De wijnkelder is zo ontworpen dat de druiven van de verschillende wijngaarden apart kunnen worden gevinifieerd om de eigenschappen van de bodem te respecteren.
De druiven worden in de koele nachten geoogst, waardoor ze zo min mogelijk beschadigen.  Voordat de most gevinifieerd wordt vindt er een schilweking plaats gedurende 6 tot 7 dagen, bij lage temperatuur. Fermentatie volgt bij een temperatuur van maximaal 28 °C, om de eigenschappen van de druiven te behouden en subtiele, elegante tannine te verkrijgen. Tijdens het fermenteren wordt lucht door de wijn gepompt om zoveel mogelijk aroma's vrij te maken. Na de fermentatie rijpt de wijn 1 a 2 weken bij 30°C, afhankelijk van hoe de wijn smaakt.

De wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Het is een typische Bordeaux wijn, met aroma's van rood fruit in de neus, zoals kers en zwarte bes, met een vlezig en rond mondgevoel.
De structuur is klassiek en biedt een goed bewaarpotentieel van 7 tot 8 jaar.
Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!