Château Les Fontenelles Bergerac Rouge 0.375l

Aantal
Product
Prijs
Château Les Fontenelles Bergerac Rouge 0.375l
€--,-- Excl. btw
€--,-- Incl. btw
Château Les Fontenelles Bergerac Rouge 0.375l
Voorraad
Niet op voorraad
ArtikelcodeWT1993
SKUWT1993
EAN3770001308494
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Log in voor prijzen
Artikelcode WT1993
Informatie
Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.
De blend bestaat uit ongeveer 65% Merlot en 35% Cabernet Sauvignon. Deze combinatie van de rondeur en finesse van de Merlot en de kracht en sructuur van de Cabernet Sauvignon geven een verbluffend resultaat voor een meer dan redelijke prijs.

Deep pomegranate colour. The bouquet offers intense aromas of plums, cassis and blackberries. In the mouth it is a spicy, firm wine with beautiful tannins. Deze wijn is heerlijk om te schenken bij rood vlees, BBQ, lamsvlees, wildgerechten en kaas.

Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!