Les Pelerins Lafon Rochet Saint Estephe

Aantal
Product
Prijs
Les Pelerins Lafon Rochet Saint Estephe
€--,-- Excl. btw
€--,-- Incl. btw
Les Pelerins Lafon Rochet Saint Estephe
Voorraad
Niet op voorraad
ArtikelcodeWT2080
SKUWT2080
EAN3609050818602
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Log in voor prijzen
Artikelcode WT2080
Informatie

Deze wijn is gemaakt van 60% Merlot, 38% Cabernet Sauvignon en 2% Petit Verdot. De druiven groeien op een bodem van grind met daaronder klei. Dit geeft een lichte, frisse wijn. De gemiddelde leeftijd van de ranken is 30 jaar. 
Na de handmatige oogst, begin oktober, gist de wijn gedurende 16 - 18 maanden in Frans eikenhouten vaten. Dit geeft de wijn een vol en zacht karakter waardoor de aroma's nog mooier naar voren komen.

De wijn wordt gemaakt door het blenden van jonge wijnen. Hierdoor is het een makkelijke wijn, een soort introductie tot de grote wijnen. De wijn is meteen op smaak en het is dus ook niet nodig om de wijn nog te laten liggen. Een frisse en simpele wijn.

Deze wijn heeft een prachtige balans met een mooie structuur van de tannine en frisheid. In de mond heeft hij heerlijke smaken van vers fruit, kersen en zwarte bessen met tonen van ceder en witte peper. De Merlot zorgt voor een volle wijn met aroma's van rood fruit. Dit wordt prachtig aangevuld door de Cabernet Sauvignon met tonen van cassis en vanille. 
Het is een typische St. Estèphe wijn die zich zal ontwikkelen gedurende de komende jaren.  
Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!