Oude Kaap Rose

Aantal
Product
Prijs
Oude Kaap Rose
€--,-- Excl. btw
€--,-- Incl. btw
Oude Kaap Rose
Voorraad
Niet op voorraad
ArtikelcodeWT6605
SKUWT6605
EAN6001506910378
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Log in voor prijzen
Artikelcode WT6605
Informatie

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei, waar, sinds 1693, de steile 'Groot Drakenstijn' bergen een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn de speerpunten van Oude Kaap en deze erfenis leeft nu voort in de nieuwe generatie wijnmakers in deze krachtige Estate. Voor de wijnen van Oude Kaap wordt het beste fruit van de regio gekozen en men realiseert zich dat de essentie van een goede wijn de kwaliteit van het fruit is. Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren, bepalen de wijnmakers in deze Estate welke vaten gekozen worden voor Oude Kaap.
De Blanc de Noir is de rosé wijn van de Oude Kaap. De wijn wordt vervaardigd uit een blauwe druivensoort namelijk de Pinotage. De lichtroze kleur komt tot stand doordat men het sap maar zeer kort in contact laat met de schillen, zodat de schillen niet veel kleurstoffen kunnen afgeven aan het sap. 

Het is een droge Rose, maar zeker geen strakdroge wijn. Het fruit, met vooral kenmerken van aardbei en framboos, blijft in de zachte afdronk nog volop aanwezig. Heerlijk frisse en zachte wijn die het zeker 's zomers geweldig doet als fruitige dorstlesser. Daarnaast ook erg lekker bij gegrild vlees of BBQ gerechten.
Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!