Registrations will open on september 01, 2024, at 10:00 a.m. (Europe/Amsterdam time)

Thema Avond Telmo Rodriguez

Add to calendar:

Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden . Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. Hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. 

Voor Telmo was duidelijk dat er in Spanje zoveel goede inheemse rassen zijn dat import uit Frankrijk van ‘the big five’ (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet en Syrah) helemaal niet nodig is. Hij was één van de eerste die goede Rueda produceerde van Verdejo en Viura, hij omarmde Mencia en Godello in Valdeorras, Monastrell in Alicante, Moscatel in Malaga, Garnacha in Cebreros…. Midden jaren negentig werd hij nog voor gek verklaard met deze filosofie maar nu loopt iedereen hem achterna.

We nemen je graag mee op reis door  Spanje om de wijnen van Rodriguez uit verschillende streken te laten proeven en je meer te vertellen over de stijl van Telmo, maar ook de verschillen in druif, terroir en lokaal weer/klimaat komen natuurlijk aan bod.

Deze wil je niet missen!


Wanneer? 7 November 2024

Waar? In de winkel op de Zandweg

Tijd: We beginnen om 19.30 en zijn rond circa 21.30-22.00 weer klaar.

Borrelplank regelen wij!